Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 9 apr. 2020 t/m 31 mrt. 2021.

  • Je tuin,

    daar word je blij van!

Kwartsiet en kalkzandsteen

Een zomers gevoel

Kalkzandsteen is een splijtsteen en heeft een ruw, gelaagd oppervlak. Tuintegels van kalkzandsteen zijn zeer hard en nemen geen vocht op. Kalkzandsteen tuintegels geven je tuin een zomerse en sfeervolle uitstraling. Kalkzandsteen komt vooral voor in de kleuren wit, crème, geel en rood. Per tegel/soort kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot onregelmatig. Het is bestand tegen normale gebruiksbelastingen en vorstbestendig. Gangbaar zijn niet glanzende bewerkingen, hoewel sommige soorten zandsteen ook kunnen worden gezoet(matglans).

Kwartsiet is ontstaan doordat zandlagen vele tienduizenden jaren zijn samengedrukt doordat zich steeds nieuwe lagen erboven vormden. Door het enorme gewicht dat op de zandlagen kwam te rusten is het zand als het ware "gebakken". Kwartsiet is een hard en duurzaam gesteente dat goed te verwerken is. Door deze eigenschappen is kwartsiet goed te gebruiken als tuintegel. Door het licht glimmende effect en de rustige structuur van kwartsiet heeft het een verfijnde uitstraling.

Bij een van onze Garden Stones & Basics vestigingen leggen we je graag alles uit over de verschillende soorten kwartsiet en kalkzandsteen tuintegels, die verkrijgbaar zijn in diverse maten en kleuren.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Natuursteen bestrating